hundvilja

Alla inlägg den 19 september 2011

Av hundvilja - 19 september 2011 20:42

Hundvärlden är precis som hästvärlden. jag har hållit på med hästar sen barnsben men har en pause nu och fokuserar på hunden fullt ut. Något som är facinerande har jag märkt är hur många har synpunkter på hur andra gör eller inte gör med sina hundar, även jag har varit där och snosat. Men märkte ganska snart att det är fasen lättast och bäst att hålla mig till det jag tror på och sköta mitt. Jag älskar kritik och hör gärna vad andra har för erfarenheter och ideer, kanske är det något jag kan ta till mig och lära mig av eller så kan jag kasta det i soptunnan.


Jag älskar att lära mig nya saker, felet är oftast att jag förminskar mig själv i andras ögon i stället för att lyssna på min intution. Intriger är något jag undviker. Jag har provat de flesta träningsmetoder men börjar mer och mer hitta mitt sätt att träna och umgås med min hund i vardagen. Jag är konsekvent, kan nog uppfattas som en regelmorsa för de som har sina hundar som sina små "bebisar"och ger dem fria tyglar i vardagen men för den sakens skull vill jag inte vara hård utan rak så hunden känner sig trygg och vet från dag till dag vilka regler som gäller i vardagen. Alla hundar måste lära sig vad matte/ husse vill, när de sen vet det så kan jag kräva att den gör som jag säger.


Huvudsaken i min hundvardag är att jag och min hund har roligt och att det är ömsesidigt. De dagar jag inte har tålamod eller känner mig i balans så ger jag tusan i att träna då det bara är bäddat för en konflikt då jag självklart inte är rolig att lyssna på även om jag lägger på ett fejksmile så känner ju Pingla min energi att matte borde göra något annat i dag=).


I dag har vi bara varit och haft roligt. Min söta från i dag:

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards